030 251 3040 8.00 - 12.30u
030 305 0347 12.30 - 16.45u (bij spoed)

Welke behandelingen voeren wij uit?

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende behandelingen. Wilt u meer weten over een behandeling, klik dan op een van de onderwerpen.

Mocht u nog meer informatie willen hebben over het desbetreffende onderwerp, dan verwijzen wij u naar de informatiefolders van Ivoren Kruis. Uiteraard kunt u bij onduidelijkheden terecht bij één van de tandartsen in de praktijk.

Spoedgevallen

Wat is een spoedgeval?

Onhoudbare kiespijn, een uitgeslagen of afgebroken tand, of een nabloeding na een tandheelkundige behandeling vallen onder de spoedgevallenregeling. Het gaat hier dus in principe om klachten waarvan de behandeling eigenlijk niet tot de volgende dag of tot na het weekend kan wachten.

Bij een uitgeslagen tand is het belangrijk dat men binnen 2 uur na het ongeval arriveert bij de tandarts.De uitgeslagen tand moet dan wel bewaard worden in een vloeistof,bij voorkeur melk. Na deze periode is het niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen.

Wat moet u doen bij een spoedgeval?

  • Tijdens openingsuren kunt u altijd bellen naar tandartspraktijk Oudwijk
  • ‘s Avonds, vrijdag, zaterdag en zondag kunt u bellen met het tandartsen bemiddelingsbureau (TBB) op nummer 0900 821 2230 of 020-3034500. U krijgt de telefoniste van het bemiddelingsbureau aan de lijn; ze zal een aantal vragen stellen om te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van een spoedgeval. Vervolgens wordt u doorverwijzen naar de dienstdoende tandarts.